martes, 16 de diciembre de 2008

De quina manera podem assolir la convivència entre les cultures


Jo crec que per poder conviure totes les cultures diferents del món sense cap tipus de problema racial, xenofòbia,etc hauriem de crear una nova cultura per a tot el món, i que les diferents creences religioses es practiquen al àmbit privat de cada persona perquè no existeixi cap tipus de discriminació. A l’escola s’hauria de explicar quins son els valors de cada religió i les seves diferencies perquè tothom els conegui, i d’aquesta manera potenciar la tolerància entre les diverses creences religioses i formes culturals. El respecte és fonamental per poder parlar d’una convivència en harmonia entre les diferents cultures i religions del món, hem d’aprendre a respectar les diferencies però la falta de coneixement dels diferents costums fan que es donin malentesos que son aprofitats per crear conflictes entre els pobles.
Cal que s’expliqui que el món està conformat per pobles i cultures diferents. Que la riquesa està mal repartida, i que alguns som privilegiats perquè el nostre cantó de món és ric o té mitjans per a desenvolupar-se mentre que, a d’altres indrets, ho passen malament.

La cultura és també un dret fonamental dels pobles. Cal potenciar la diversitat. Perquè en la diversitat hi ha la riquesa i el progrés, que s’ha d’entendre com la millora de les qualitats de vida dels habitants d’un territori.
Hem d'aprendre a conviure amb totes les cultures i pobles. La convivència entre diferents pobles ha de ser enriquidora. Ho hem de veure com a cosa positiva. Perquè quan es doni de manera natural la convivència entre cultures i pobles, parlarem d’una veritable convivència.

L'únic vehicle d'entesa entre cultures i pobles és el diàleg.
S’ha de potenciar la creació de punts de trobada on es pugui produir el intercanvi cultural, on es pugui crear una nova identitat ètnica creada a partir de la pròpia experiència de convivència entre els diferents pobles, que promogui la unió entre persones al marge de costums i religions.

martes, 2 de diciembre de 2008

Aportacions de l'antropologia cultural

Diferencies entre Thomas Hobbes i Jean-Jacques Rousseau

Thomas Hobbes defensa que l’home es egoista per naturalesa i només busca el seu propi benefici, per conseqüència fa que l’home lluiti contra els altres pel tal de cobrir les seves necessitats. També diu que poder conviure en pau es necessari tenir un líder capaç d’establir unes lleis.
En canvi Jean-Jacques Rousseau diu que l’home pot viure fora de la societat i que l’home es bo per naturalesa. També diu que la societat per a l’home afavoreix al seu desenvolupament, si fos una societat amb pocs habitants i una comunitat igualitària. La possessió de propietats i l’egoisme fan que l’home posi en perill la seva convivència.
La solució per aquets problemes segons Rousseau seria una societat que es fomentes en l’acord de tothom i orientada cap al bé comú.





Thomas Hobbes. Per més informació cliqueu a: http://es.wikipedia.org/wiki/Thomas_Hobbes


Jean-Jacques Rousseau. Per més informació cliqueu a: http://www.biografiasyvidas.com/biografia/r/rousseau_jeanjacques.htm